Virtual Reality ESCAPE ROOM

Niet gebonden aan de grenzen van de huidige bouwtechnieken is het mogelijk een adembenemend avontuur aan te gaan in de virtuele wereld. Ieder teamlid kiest zijn eigen virtuele karakter om het avontuur mee aan te gaan. Gezamenlijk gaan jullie de uitdagingen aan die in de klassieke escape rooms onmogelijk zijn. Tijdens het spel verkennen jullie de ruimte door vrij rond te lopen in de spelruimte, sensoren registreren je bewegingen en transformeren deze naar jullie eigen karakter. Enkel door samenwerking en goede communicatie is het mogelijk deze uitdaging tot een goed einde te brengen.

“HUXLEY”

3007 AD: De wereld, zoals jullie het kennen, is verdwenen. De mensheid is vervangen door machines. Wat ooit groen was, is nu vernietigd. Jullie zijn de laatste, overgebleven overlevenden die op een ruimtestation werken, met één missie: Huxley helpen. Met jullie eerste stappen in virtual reality, hebben jullie 44 minuten om de apocalyps om te keren.

Alles wat jullie nodig hebben, is te vinden in jullie team: adrenaline, een vechtlust en een verlangen om te winnen.

Hebben jullie wat nodig is om de wereld te redden?
Waar wachten jullie nog op? De klok tikt!

BOEK NU!

DE VR TECHNOLOGIE

Het avontuur start met het opzetten van de VR-brillen. Hiermee stap je in een 3D-wereld, waar je zelf middenin staat. Met behulp van twee controllers in je handen kan je objecten verplaatsen, schakelaars omzetten en op andere manieren gebruiken in de virtuele wereld, net zoals in de realiteit. Met twee spelers heb je een ruimte van 15m2, waarin jullie vrij kunnen rondlopen. Jullie bewegingen worden geregistreerd en ‘real time’ getransformeerd naar de virtuele wereld.

In totaal is het spel met maximaal 4 personen te spelen, opgedeeld in twee kamers. Tijdens het spel zullen jullie echter met z’n allen moeten samenwerken om te kunnen ontsnappen. Door middel van een headset kunnen jullie tijdens het spel met z’n allen communiceren om gezamenlijk de puzzels in het spel op te lossen.

BOEK NU!

FAQ

Voor een klein aantal personen is het mogelijk dat ‘verwarring’ ontstaat tijdens computerspellen. Sommige spelers kunnen last krijgen van duizeligheid of misselijkheid, het zogenaamde “Motion Sickness”. Daarom hebben wij er veel tijd in gestoken om alle bekende bronnen van verwarring uit het spel te halen. We proberen de kans op duizeligheid en misselijkheid te minimaliseren. Als je snel last hebt van een heftige reisziekte, wees er dan bewust dat er alsnog last kan worden ondervonden van eerder beschreven symptomen.

Net als met onze andere escape room zal er een spelbegeleider meekijken tijdens het spel. De spelbegeleider is er om jullie te helpen en om, wanneer nodig, hints te geven.

Als je een bril draagt dan kan je deze ophouden, zolang ze passen onder de VR Headset. Dit is het geval met de meeste brillenframes zonder druppelvormige glazen. Als alternatief adviseren wij om  contactlenzen te gebruiken.

De VR escape room kan gespeeld worden met 2 t/m 4 personen. Jullie spelen gezamenlijk hetzelfde spel.

De game kan gespeeld worden vanaf een leeftijd van 14 jaar. Er zijn geen enge elementen in het spel, maar de puzzels kunnen als te lastig ervaren worden voor jongere spelers.