FAQ

Puzzels en raadsels oplossen, sleutels vinden, samenwerken en gebruik maken van de dingen die je tegenkomt. De klok tikt ondertussen door. Hoe lang hebben we nog? De spanning loopt op. Kom ik er wel op tijd uit? Zijn we er samen wel slim genoeg voor om op tijd ontsnappen? Ga de uitdaging aan en boek een kamer bij Escape Room Wageningen. De kamer is te boeken op elke dag van de week, van 10 uur ‘s ochtends tot 11 uur ‘s avonds.

Je wordt met jouw groep (vrienden, collega’s of familie) opgesloten in een cel. Deze cel wordt bewaakt door de vijand en er lijkt geen mogelijkheid te ontsnappen. Jullie hebben een uur de tijd om te ontsnappen voordat er slechte dingen gebeuren…

In de ruimte kom je allemaal bijzondere objecten tegen die je kunt gebruiken op je weg naar ontsnapping. Door het oplossen van puzzels en raadsels, door goed logisch na te denken en door samen te werken kom je steeds dichter bij het einddoel! En ondertussen blijkt dat de kamer veel geheimen te hebben. Al spelend word je verrast met speciale effecten. De escape room is een indrukwekkende en unieke ervaring met veel adrenaline en spanning!

Nee, je moet het vooral leuk vinden om een beetje te puzzelen. Het is handig als je van aanpakken houdt, net even anders tegen dingen aan kan kijken of het leuk vinden om op onderzoek uit te gaan. Elk team heeft verschillende mensen met ieder hun eigen specialiteiten. De een kan goed zoeken, de ander goed rekenen of puzzelen, een ander kan juist goed nadenken en komt af en toe met een geniale oplossing voor een puzzel. Zo ben je als team bezig om de dit spel te spelen. En mocht je er als team even niet helemaal uit komen? Vanuit de controlekamer wordt meegekeken en de spelleider zal een hint geven als dat nodig is.

Spannend is het zeker, het is niet zo eng dat je er een hartaanval van kan krijgen, maar er zitten af en toe wel wat schrikmomentjes in. Uiteindelijk is het maar een spel.

Het is zeker veilig om dit spel te spelen. We geven van tevoren duidelijke uitleg over wat je wel en niet moet doen en daarnaast zijn er meerdere camera’s waarop de spelleider voortdurend meekijkt om te kijken of er geen gekken dingen gebeuren. In de escape room is ook een noodknop aanwezig. Deze kun je indrukken in het geval van nood of wanneer iemand claustrofobisch wordt en het spel niet meer wil spelen. De lampen gaan dan aan, de deuren gaan open en de spelleider komt naar jullie toe om waar nodig hulp te verlenen.

Nee, het is niet gevaarlijk zolang de instructies van de spelleider worden opgevolgd. We geven van tevoren aan dat er geen kracht nodig is om puzzels op te lossen. Men hoeft ook niet te klimmen, op meubels gaan staan of andere fysieke inspanningen te verrichten.

Het duurt 1 uur. Op het moment dat het introductiefilmpje is afgelopen start de klok en binnen een uur moet je er dan uit zijn gekomen. Groepen worden tien minuten van tevoren verwacht voor speluitleg en een eventueel bezoek aan het toilet. Tot slot maken we een groepsfoto en kan je nog een drankje drinken in onze ontvangstruimte.

Als het niet lukt om op tijd te ontsnappen, dan is er gelukkig weinig aan de hand. We komen je gewoon uit de escape room halen.

De escape room kan gespeeld worden door 3 tot 7 personen. Wanneer er met een grotere groep gespeeld wordt, wordt het te druk in de escape room en krijgt niet iedereen mee wat er gebeurd tijdens de spellen.

Je wordt tijdens het spel in principe niet vies en je hoeft ook geen zware fysieke inspanning te leveren. Gewone kleren waarin je je goed kunt bewegen zijn dus het meest geschikt.

Nee, het is niet mogelijk (noodsituaties uitgezonderd) om tijdens het spel gebruik te maken van het toilet.

Er hoeft niet veel gelopen te worden en er worden geen halsbrekende toeren van je verwacht. Als je met krukken loopt is het redelijk te doen. Zit je in een rolstoel? Dan is de escape room niet geschikt.

Het spel is zowel in het Nederlands als in het Engels te spelen.

Wij hanteren een minimumleeftijd van 14 jaar. Een uitzondering is mogelijk voor kinderen vanaf 12 jaar, indien zij worden begeleid door een volwassen speler (18+).

Ja, maar wij verkopen momenteel alleen non-alcoholische drankjes. Fris is € 1,50 per drankje en koffie/thee €1.

De belangrijkste regel is dat het niet toegestaan is om aangeschoten of dronken het spel te spelen. Indien wij dit constateren zullen we je de toegang tot onze escape room ontzeggen. Er vindt dan geen terugbetaling plaats.

Voor en achter het Schimmelpenninckgebouw zijn veel parkeerplaatsen, allemaal gratis.

Raadpleeg 9292.nl voor de snelste verbinding (adres Nude 28, Wageningen). Escape Room Wageningen ligt vlakbij een aantal bushaltes en op 5 minuten lopen van de Markt van Wageningen.

Dit kan. Je kunt tot 24 uur voor aanvang kosteloos annuleren.

Geen probleem, zolang jullie met minimaal drie en maximaal zeven personen zijn.